Menu

Wat lever ik aan voor een Flex bedrukking

Om een zo hoog mogelijke kwaliteit te garanderen, je bestelling snel te kunnen leveren én de kosten laag te houden, is het belangrijk dat de bestanden in het juiste bestandsformaat worden aangeleverd. Voordat we tot bedrukking overgaan, controleren wij je ontwerp op diverse punten. Mochten er per ongeluk iets met je bestand zijn, dan brengen wij je op de hoogte.

Waar moet je op letten bij je ontwerp

Voor het bedrukken van textiel met Flex folie ontvangen wij bij voorkeur een EPS of Adobe Illustrator bestand. Sla je document op als een ongecompliceerd bestand. Belangrijk is dat het een vector bestand is. Maak je gebruik van teksten zet deze om naar lettercontouren, dit doe je door de teksten te selecteren en Control+Shift+O in te drukken. Gebruik geen open vormen en/of  kruisende snijlijnen in je ontwerp. Ongeacht de te gebruiken kleur dien je het ontwerp in zwart wit aan te leveren. De kleur van de opdruk wordt bepaald door de folie, niet door je aangeleverde document. Wij kunnen afbeeldingen en illustraties met een minimale lijndikte van 1,5 mm verwerken.

Wat als je geen vector bestand hebt

Mocht je niet de mogelijkheid hebben om een EPS of AI bestand aan te kunne leveren, geen probleem. Wij kunnen je JPG, PNG of PDF omzetten naar een vector bestand. Zorg in dit geval voor een scherpe afbeelding van minimaal 150 dpi.

Wil je alleen tekst op textiel laten drukken dan hebben wij in de winkel een map met voorbeeld lettertypes en kleuren waar je een keuze uit kunt maken. Je mag natuurlijk ook je eigen lettertype meenemen.